GRAHAM CATTONIN MURHA/ Katie Lowe

Romaani alkaa murhalla. Tiedämme siis tekijän jo heti alkulehdillä ja uskomme, kun sitä monet monituiset kerrat vakuutetaan. Ei epäilystäkään.

Kiinnostavaa onkin, miksi meille se kerrotaan heti ja mitä tästä kaikesta seuraa. Murha on todettu, oletettu syyllinen löydetty ja tuomittu mutta oikea elää elämäänsä muina miehinä, tai siis naisina. Kunnes. 

Vuosien päästä toimittajaryhmä kiinnostuu tapauksesta uudestaan ja alkaa tehdä siitä true crime-sarja. Asetelmat muuttuvat pikkuhiljaa tarinan edistyessä ja salaisuudet paljastuvat hitaast, askel askeleelta.True crime-sarja nostaa hiuksia pystyyn ja katsojat villiintyvät. True crime voi saada aikaan joko vahinkoa tai oikeudenmukaista rikoksen vyyhdin selvittämistä. true crime voi saada syyttävän sormen osoittamaan oikeaan tai väärään suuntaan. Ja herääkin kysymys, onko tämän romaanin kuvailema true crime-ohjelma ihan ok, loppujen lopuksi kenenkään mielestä, vai onko sittenkin kyseessä ihan kuin jokin tuotantoyhtiön keksimä julma leikki. 

Psykologinen trilleri, joka pitää kyllä otteessaan siihen asti, että lukijaa/kuuntelijaa alkaa puuduttaa asioiden jatkuva kertaaminen ja tunne jonkin pahan olemassaolosta.

Katie Lowe on englantilainen kirjailija ja kirjallisuuden maisteri, joka kirjoittaa wikipedian mukaan väitöskirjaa naisten raivosta, kirjallisuuden modernismista meetoo- aikakaudella.

Katie Lowean esikoisromaania Jumalten verta suonissamme on niinikään wikipedian mukaan kuvailtu Donna Tarttin ja Emma Clinen yhdistelmäksi. Tiedä sitten, onko näin. Nimi viittaa melko lähelle Tarttin Jumalat juhlivat öisin-romaania, liekö siis siitä yhdenvertaisuus ja siitä, että tapahtumat sjoittuvat käsittääkseni opiskeluympäristöön. Enpä ole lukenut romaania ja kaivanpa sen nyt lukulistalle, samoin kuin edellä mainitun Emma Clinenkin. Jumalten verta suonissamme näkyy löytyvän Storytellistä, samoin kuin Clinen novellikokoelma Daddy.

Storytellin äänikirja, julkaisija Gummerus, Alkuperäinen nimi The Murder of Graham Catton, kääntäjä Kristiina Vaara, lukija Krista Putkonen-Örn

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MOLLY JA HENRY/Kjell Westö

Amanda Vaaran kirjasarja

VETTÄ KUKILLE/ Valerie Perrin