KUINKA RAKASTUA MIEHEEN JOKA TULI PUSKISTA/Emmy Abrahamson

Tämä tarina on kuulemma tosi. Se on niin kummallinen, että sen onkin pakko olla totta. "En olisi koskaan uskonut, että tarinamme voisi koskettaa näin monia, mutta olen iloinen, että näin kävi", kirjoittaa Emmy Abrahamson kirjansa esipuheessa ja jatkaa olettaa sen johtuvan siitä, että hänen nykyinen aviomiehensä ja heidän kahden lapsensa isä Vic, kirjan Ben, oli täydellinen tyhjätasku, hänellä ei olut yhtään mitään, ja oli silti iloisin Emmyn koskaan tapaamista ihmisistä ja täysin väärä ihminen Emmylle, kirjassa Julialle, ja silti juuri oikea. Emmyn sopiikin olla iloinen, onhan kiran oikeudet myyty jo 18:een maahan, Ruotsissa sitä on myyty jo melkein 200 00 kappaletta ja siitä ollaan tekemässä elokuvaakin. Emmystä tuli hetkessä kansainvälinen kirjailijatähti. Tarina etenee näin:

Kolmekymppinen Julia asuu Wienissä ja opettaa englannin kieltä aikuisten kielikursseilla. Hän on melko kyllästynyt työhönsä ja arkensa toistuviin kuvioihin mutta on luonteeltaan hyvin velvollisuudentuntoinen ja säntillinen ihminen. Siksi tuntuukin kummalliselta, että hän ylipäätään kiinnittää huomiota puistossa istuskelevaan, isokokoiseen ja haisevaan pultsariin ja alkaa puheisiin tämän kanssa. Tämä koditon kertoo nimekseen Ben ja ilmoittaa heti kättelyssä, että aikoo mennä naimisiin Julian kanssa. Ou jeah, niin varmaan.

Ei aikaakaan kun Ben jo majailee Julian asunnossa vaikka pariskunnan kaikki tavat ja mieltymykset, koulutukset ja niiden puuttuminen, Benin erikoinen elämä ja menneisyys versus Julian elämä, ovat niin mahdottoman erilaisia, ettei tuosta kertakaikkiaan voi tulla mitään, eikä tulekaan. 

Sattuu ja tapahtuu jos jonkinlaista mutta loppu hyvin, kaikki hyvin, se on jo heti alun alkaenkin selvää. Eihän tämä kirja muuten olisi hyvänmielen romaani, huumorilla höystetty ja sydämeen käyvä kertomus siitä, miten ihmeellinen maailma voi joskus olla. Tällä hetkellä, kun kotimaassammekin on niin paljon vihaa ja uhoilua, pelottavaa agressiivisuutta, synkkää tulevaisuuden maalailua jopa johtavien poliitikkojemme suunnalta, ei tässä pieni ihminen muuta voi, kuin etsiä käsiinsä näitä hyvänmielen kirjoja, uppotua niihin ja yrittää nukkua yönsä ilman painajaisia. Koronankin kourissa.

Gummeruksen äänikirja, Storytell,  Alkuperäinen nimi: Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske, kääntäjä Outi Menna, lukija Maruska VeronaKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MOLLY JA HENRY/Kjell Westö

Amanda Vaaran kirjasarja

VETTÄ KUKILLE/ Valerie Perrin