RUOTSALAINEN AVIOERO/Moa Herngren


Siitä jännä romaani, että kertojien vaihtuessa on miltei mahdotonta päättää, kenen puolella seisot. Ensin lippu liehuu ensimmäisen avautujan, eli Bean puolella ja lukija/kuuntelija alkaa lähes vihata Niklasta, Bean kurjaa aviomiestä mutta kun kertoja vaihtuu Niklakseksi, alkaa epäillä omia tunteitaan eikä Beakaan vaikuta enää pelkältä uhrilta. Ja niin edelleen.

Moa Herngren on ollut kirjoittamassa Neflixissä pyörinyttä Bonusperhe-sarjaa, joten senkin perusteella voi kuvitella hänen jotain tietävän ihmisten välisistä suhteista. Bonusperhehän kertoo uusperheen arjesta, siitä kaikesta, mitä uusperhe tuo tullessaan, existä, isovanhemmista, lasten asumisjärjestelyistä ja kaikesta, ihan kaikesta. Hyvä sarja. Sarjasta tehty elokuva ei oikein kolahtanut mutta sellaistahan se on. Ei tarttis aina tehdä elokuvia hyvistä sarjoista. Ei ne ole juuri milloinkaan kovin hyviä.

Mutta Moa Herngren on syntynyt vuonna 1969 ja on hyvä kirjoittaja ja kirjailija. Ruotsalaista avioeroa onkin myyty Ruotsissa jo yli 100 000 kappaletta ja käännösoikeuksiakin 20 maahan. 

Lueskelin Storytellin kuuntelijoiden arvosteluja tästä kirjasta ja vain yksi monista oli valinnut puolensa. Muut pitivät kirjaa mielenkiintoisena juurikin kahden näkökulman takia ja jotkut löysivät jopa hieman Beaa itsestään. Ajatuksia herättävä romaani siis.

Minä pidin kovasti ja annan viisi tähteä 5/5

Storytellin äänikirja, julkaisija Gummerus, kääntäjä Sirje Niiteböld, alkuperäinen nimi Skilsmässan

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MOLLY JA HENRY/Kjell Westö

VETTÄ KUKILLE/ Valerie Perrin

ÄIDIT/Brit Bennet