EI SAA MENNÄ ULOS SAUNAIHOLLA/Heidi Mäkinen

Sini, sairaanhoitaja, töissä vanhusten vuodeosastolla ja leskeksi jäänyt Eeva, joka hämmästelee uutta kuuskymppisen elämäntilannettaan sekä rotukissa Kyllikki, joka yrittää elää kissan elämäänsä emäntänsä konhotuksista huolimatta ja jonka mielipiteitä maailman menosta joudumme kuuntelemaan. Kummankin naisen elämässä sattuu ja tapahtuu, yllätyksiä, ikäviä ja mukavia, säälittäviä ja hauskoja ja kumpikin nainen kehittyy tarinan edetessä, oikeastaan lukijan haluamaankin suuntaan.

Naiset asuvat samassa kerrostalossa ja tuntevat toisensa yhteisestä kuoroharrastuksesta. Sini haaveilee häistä ja hankkii morsiuspukuja miehen löytämisen toivossa, Eeva käy läpi rintasyöpäänsä ja joutuu pohdiskelemaan elämän ja kuoleman kysymyksiä muttei tavalla, joka saisi lukijan epätoivoiseksi. Romaani on humoristinen ja miellyttävä ja saa hymyn huulille usein. Kritisoisinkin oikeastaan vain Kyllikin välillä melko tyhmiä juttuja, jotka olisivat voineet olla ihan hauskoja jos kirjailija olisi pysynyt kissamaisissa aiheissa. 

 Romaani on Heidi Mäkisen esikoinen ja ihan toimiva kokonaisuus, hauska ja traaginen yhtäaikaa. Muistutti ehkä vähän Minna Lindhgrenin romaaneja, joissa vakavista asioista kirjoitetaan kepeästi ja lukijaa naurattaen. 

Heidi mäkinen pitää Blogia nimeltään Ei saa mennä ulos saunaiholla, jonka postaukset ovat yhtä kepeitä kuin tämän romaanin tyyli. Elikkä tosi kiva.  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MOLLY JA HENRY/Kjell Westö

Amanda Vaaran kirjasarja

VETTÄ KUKILLE/ Valerie Perrin