JÄÄKALASTAJA/Anna Ihren

Sarjassamme pikkukaupungin murhamysteerit on vuorossa itselleni uusi tuttavuus, Anna Ihren ja Smögenin lomakaupunki. Jääkaupunki on toinen romaani Smögen-sarjassa, joka on Storytellissa saatavilla suomeksi romaani Hylynetsijän lisäksi. Ihrenin päähenkilöt ovat Virkavapaalle heittäytynyt göteborgilainen Dennis Wilhelmsson, joka päättää vetäytyä kaikessa rauhassa lapsuutensa maisemiin Smögenille ja turruttamaan aivoistaan keväällä kokemaansa traumaattista elämänmuutosta. Mutta mutta. Minne poliisi meneekin, siellä murha. Niin tässäkin. Dennis ei tietenkään ennätä pohtia onnetonta elämäänsä vaan hänet vedetään töihin, murhaa selvittämään. Ja työpariksi hän saa nuoren Sandra Haraldssonin, jonka elämänmyönteinen ja suorasukainen asenne saa Dennisinkin piristymään ja alkaa murhatutkinta.

Jääkalastajassa Dennis ja Sandra on kelpo työpari, käyttäytyvät kuin vanhat aviopuolisot, jotka piikittelevät toisiaan lämpimällä ja hauskalla tavalla. Jos Hylynetsijän tarina oli monimutkainen, niin sitä on kyllä tämäkin. Nyt seilataan hieman väljemmillä vesillä aina Norjan Huippuvuorille saakka kun meritutkimuksen armoitettu tutkimuspäällikkö löydetään murhattuna hytissään ja alkaa melkoinen rumba asian selvittämiseksi. 

Nämä pikkupaikkakunnille sijoittuvat dekkarit ovat aina sympaattisia vaikka murhat olisivatkin kamalia. Välillä oikeastaan tuntui, että ovat unohtaneet koko murhan kun on niin paljon muutakin tekemistä. Henkilöhahmoja on melkoinen määrä ja varsinkin kuunnellessa meinaa keskittyminen välillä herpaantua jos ei jaksa miettiä kenestä kulloinkin on kysymys ja miten  kysieinen henkilö liittyy tarinaan. Näissä kirjoissa ei mässäillä väkivaltaisuuksilla ja aikaa jää ihastella maisemiakin, merimaisemaa, rannikkokaupungin idylliä, ihmisten keskinäisiä suhteita, salaisuuksia ja tässä kirjassa myös ruoka on melko tärkeässä roolissa. 

Tulee mieleen Maria Adolfssonin Doggerlandiin sijoittuvat dekkarit ja Storytell mainitsee Ihrenin kulkevan Viveca Steenin ja Camilla Läckbergin jalanjälkiä.

Karoliina Kudjoi jälleen lukijana omaa luokkaansa. Että osaa olla taitava lukija ja monta kirjaa jäisi kuuntelematta ilman hänen osaavaa lukemista.

Julkaisija Word Audio Publishing, 4.1.2022, Alkuperäinen nimi Isfiskaren, Kääntäjä Pirjo Lintuniemi, Lukija Karoliina Kudjoi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MOLLY JA HENRY/Kjell Westö

Amanda Vaaran kirjasarja

VETTÄ KUKILLE/ Valerie Perrin